top of page
sunset-5235908_1920.jpg

RETREATS

Norse Tradition arrangerer jevnlig blotshelger for deg som ønsker å lære og oppleve norrøne tradisjoner. I løpet av en slik helg vil du få solid innføring i norrøn religion og kultur fra våre fagansvarlige, gjennom foredrag og gruppediskusjoner hvor man kan fordype seg i helgens temaer. I tillegg vil vi sammen gjennomføre vakre ritualer som levendegjør den rike norrøne arven.

Helgens høydepunkt er et blot, en tradisjonell norrøn offerfest til gudene, forfedrene og naturen. Her tar du med noe du ønsker å gi som en gave, enten som en takk, eller med et ønske for fremtiden. Et blotsoffer kan for eksempel være en gjenstand, en flaske mjød, en donasjon til et formål, et dikt eller en sang, gjerne noe som er kjøpt eller laget for anledningen. Blotet er et høytidelig rituale, og etterfølges av et sumbl, et tradisjonelt drikkerituale, før bankett og fest.

 

En retreat er en anledning til å trekke seg tilbake fra dagliglivet og oppleve et nært og inkluderende fellesskap med andre mennesker. Vi legger vekt på naturskjønne omgivelser, god og sunn mat laget fra bunnen, levende formidling av musikk og historier, og ikke minst god stemning, latter og hygge.

 

Våre blotshelger er åpne for alle interesserte, uavhengig av forkunnskap. Følg med på vår Facebook-side for å finne ut når vårt neste retreat er, og ta gjerne kontakt om du har spørsmål!

bottom of page