sunset-5235908_1920.jpg

KOMMENDE

ARRANGEMENT

Er du interessert i å lære mer om norrøn tradisjon, og nysgjerrig på hvordan den kan forvaltes i en moderne tid? Ønsker du å møte flere med samme interesse, og være med på å skape magiske øyeblikk?

Norse Tradition organiserer jevnlig foredrag og retreats som er åpne for alle interesserte, som publiseres på vår Facebook-side, i tillegg til her på vår nettside. Du kan kjøpe billetter til våre arrangementer gjennom å følge billettlink i Facebook-arrangementet, eller trykke på "kjøp billetter" på arrangementet nedenfor. Deltakere anbefales å melde seg på i god tid, da vi opplever stor interesse og som oftest har begrenset antall plasser.

Future events

 • Norrønt på Valaskjalv: Nordens skjulte verden
  lør. 11. jun.
  Valaskjalv Viking Bar og Restaurant
  Serier som Vikings og Marvels Thor har satt norrøn mytologi tilbake på agendaen. Dog er det ikke alt ved disse fremstillingene som har så mye å gjøre med den historiske virkeligheten. Er du interessert i å lære mer om norrøn religion i tidsriktige omgivelser, ønsker vi deg hjertelig velkommen!
 • Sommerblot 2022
  fre. 29. jul.
  Huso Lodge
  Norse Tradition har nok en gang gleden av å kunne invitere alle som er interessert i historie, mytologi og norrøn tradisjon til årets høydepunkt for norrøn kulturarv: Sommerblot!

TIDLIGERE ARRANGEMENT

25-27 Februar 2022: Norrønt i Nordmarka - en reise med våre forfedre

I samarbeid med historiker og forsker Sturla Ellingsvåg arrangerte Norse Tradition en helgesamling i Nordmarkskappellet. Helgen ble et dypdykk ned i våre forfedres verden, i et forsøk på å forstå mer av dagen Norge. I løpet av helgen ble det nordiske samfunnets utvikling gjennom flere tusen år diskutert, både fra et historisk og åndelig ståsted. Tidlig europeisk fruktbarhetsreligion gjennom erobringene til de indoeuropeiske himmelgudene, helt frem til kristningen og utviklingen av et moderne samfunn sentrale tema. Det ble også drøftet hva som skjer i krysningspunktet mellom tradisjon og en stadig mer globalisert verden. 

For å lese mer om arrangementet, se Facebook-arrangementet HER. 

 

28-30 januar 2022: Vinterblot

Vårt første vinterblot noensinne ble arrangert på Svarstad Lodge, like utenfor Tønsberg. Blotet ble dedikert til gudeskikkelsen Tyr. Helgens foredrag ble dermed dedikert til hvordan kraften til Tyr uttrykte seg i det norrøne samfunnet, gjennom lov, orden og rett. Deler av helgen ble også viet til å snakke om den mystiske skikkelsen Loke som er uttrykk for kaoskrefter - motsetningen til lov og orden.

 

For mer informasjon om arrangementet, se Facebook-arrangementet HER. 

13 november 2021: Norrønt på Valaskjalv - Bra nok som du er? 

Vårt første foredrag i Bergen ble holdt på den flotte viking-inspirerte puben og restauranten Valaskjalv. Foredraget "Bra nok som du er?" løftet frem tema som seksualmoral, vold, kjønnsroller, sosiale klasser, homofili, ekteskap, styresett og hierarkier.

 

Mer informasjon om arrangementet finner du HER. 

3 november 2021: Waters of fate: a workshop on traditional Norse spiritual practice 
Norse Tradition's første online workshop på engelsk! Foredragsholder Henrik Lysøe holdt tre timer foredrag om rituelle områder, rituell timing, daglig praksis, praksis knyttet til årstider, rituelle verktøy, guddommer, paganistisk bønn, og offerseremonier.

 

For mer om arrangementet, se Facebook-arrangement HER. 

28. august 2021: Vandring med Vanene - samarbeid med historiker Sturla Ellingsvåg

Norse Traditions første heldagsarrangement ble holdt i samarbeid med historiker Sturla Ellingsvåg. Til fots i vakker natur beveget vi oss fra fortid til nåtid i historietunge Ringerike. Tidsreisen gikk fra jern- og bronsealderen og deres storslåtte industrier og handelsnettverk, gjennom vikingtiden og dens djerve ekspansjoner og oppdagelsesreiser, frem til nåtid, oss selv, dagens Norge og den norrøne arven vi alle bærer.

 

Mer om arrangementet finner du HER. 

Presse: https://sivilisasjonen.no/samfunn/55474/viktigheten-av-var-andelige-historie-med-sturla-ellingvag/

26. august 2021: Norrønt på Mesh - Poesiens Mjød

Soma, gudenes nektar, livets vann eller poesiens mjød: kjært barn har mange navn! Fra India i øst til Irland i vest, Hellas i sør og Norge i nord har alle indoeuropeiske folk fortellinger om en hellig drikke, en væske som forgyller våre ord og løfter sjelen.

 

Mer informasjon om arrangementet finner du HER. 

30. juli - 01. august 2021: Sommerblot 

Det andre blotet Norse Tradition arrangerte ble holdt på Hus Lodge i Hemsedal. Denne gangen viet vi helgen til å utforske allfader Odins mange aspekter. Årets blot ble dermed også viet til Odin.  

 

Mer om arrangementet finner du HER.

8. oktober 2020: Norrønt på Nobel - Bra nok som du er?

I den første utgaven av foredrag i serien "Norrønt på ..." tok foredraget for seg tema som seksualmoral, vold, kjønnsroller, sosiale klasser, homofili, ekteskap, styresett og hierarkier.

 

Mer informasjon om arrangementet finner du HER. 

21. - 23. august 2020: Sensommerblot 

Norse Tradition's første arrangement ble arrangert på vakre Hus Lodge i Hemsedal. Helgens blot var viet til den norrøne gudeskikkelser Frejr, fruktbarhetens gud.

 

Mer om arrangementet finner du HER.