sunset-5235908_1920.jpg

KOMMENDE

ARRANGEMENT

Er du interessert i å lære mer om norrøn tradisjon, og nysgjerrig på hvordan den kan forvaltes i en moderne tid? Ønsker du å møte flere med samme interesse, og være med på å skape magiske øyeblikk?

Norse Tradition organiserer jevnlig foredrag og retreats som er åpne for alle interesserte, som publiseres på vår Facebook-side, i tillegg til her på vår nettside. Du kan kjøpe billetter til våre arrangementer gjennom å følge billettlink i Facebook-arrangementet, eller trykke på "kjøp billetter" på arrangementet nedenfor. Deltakere anbefales å melde seg på i god tid, da vi opplever stor interesse og som oftest har begrenset antall plasser.

Future events

  • Vinterblot
    fre. 13. jan.
    Huso Lodge
    Årets vinterblot vil foregå i grenseland mellom denne verden og den neste, blant høye snøfonner, mørke netter og sprakende bål. Temaene for vinterens høydepunkt er døden, sjelen, forfedre og etterlivet i norrøn tro. Du vil lære om hvordan vikingene så på sjelen, og dens reise.

TIDLIGERE ARRANGEMENT

28-31 juli 2o22: Sommerblot

Norse Tradition's tredje sommerblot ble tradisjonen tro avholdt på vakre Huso Lodge i Hemsedal, med rekordmange deltakere. Blotet ble dedikert til den mektige og mystiske gudinnen Frøya. Dermed handlet helgens foredrag også om Frøya, kvinner i norrøn tid, volver og valkyrier, og seksualitet og kjønnsroller i norrøn tid. For første gang ble det også avholdt en dramatisering av Trymskvida, samt en opplesning av Norse Tradition's egen oversettelse av Darradaljod. 

For å lære mer om arrangementet, se Facebook-arrangementet HER. 

11 juni 2022: Norrønt på Valaskjalv: Nordens skjulte verden

Norse Tradition's andre foredrag i Bergen ble avholdt på vikingrestauranten Valaskjalv. Foredraget tok for seg norrøn mytologi og religion generelt. I foredraget ble man kjent med ulike norrøne vesen som nøkk, hulder, troll, tusser, men også norrøne gudeskikkelser som Thor, Frøya og Odin. 

For å lære mer om arrangementet, se Facebook-arrangementet HER. 

 

3 mai 2022: Online foredrag: Norse ethics in modern times

I dag er det få som tenker igjennom moral og etikk i hverdagen. Dette foredraget tok for seg norrøn og germansk paganistisk etikk, og hvordan disse kan være relevant i en moderne kontekst. I foredraget ble det også diskutert hvordan norrøn og germansk paganistisk moral og etikk er forskjellig fra etikken og moralen som utspiller seg i dagens samfunn. 

For å lese mer om arrangementet, se Facebook-arrangementet HER. 

 

21 april 2022: Norrønt på The Scotsman: Nordens skjulte verden

De siste årene har interessen for norrøn mytologi vært økende i takt med serier som Vikings og Marvel's Thor og Loke. Men er norrøn mytologi slik vi lærer om det i populærkulturen? Dette foredraget tok for seg norrøn mytologi og religion generelt. I foredraget ble man kjent med ulike norrøne vesen som nøkk, hulder, troll, tusser, men også norrøne gudeskikkelser som Thor, Frøya og Odin. 

For å lese mer om arrangementet, se Facebook-arrangementet HER. 

 

25-27 februar 2022: Norrønt i Nordmarka - en reise med våre forfedre

I samarbeid med historiker og forsker Sturla Ellingsvåg arrangerte Norse Tradition en helgesamling i Nordmarkskappellet. Helgen ble et dypdykk ned i våre forfedres verden, i et forsøk på å forstå mer av dagen Norge. I løpet av helgen ble det nordiske samfunnets utvikling gjennom flere tusen år diskutert, både fra et historisk og åndelig ståsted. Tidlig europeisk fruktbarhetsreligion gjennom erobringene til de indoeuropeiske himmelgudene, helt frem til kristningen og utviklingen av et moderne samfunn sentrale tema. Det ble også drøftet hva som skjer i krysningspunktet mellom tradisjon og en stadig mer globalisert verden. 

For å lese mer om arrangementet, se Facebook-arrangementet HER. 

 

28-30 januar 2022: Vinterblot

Vårt første vinterblot noensinne ble arrangert på Svarstad Lodge, like utenfor Tønsberg. Blotet ble dedikert til gudeskikkelsen Tyr. Helgens foredrag ble dermed dedikert til hvordan kraften til Tyr uttrykte seg i det norrøne samfunnet, gjennom lov, orden og rett. Deler av helgen ble også viet til å snakke om den mystiske skikkelsen Loke som er uttrykk for kaoskrefter - motsetningen til lov og orden.

 

For mer informasjon om arrangementet, se Facebook-arrangementet HER. 

13 november 2021: Norrønt på Valaskjalv - Bra nok som du er? 

Vårt første foredrag i Bergen ble holdt på den flotte viking-inspirerte puben og restauranten Valaskjalv. Foredraget "Bra nok som du er?" løftet frem tema som seksualmoral, vold, kjønnsroller, sosiale klasser, homofili, ekteskap, styresett og hierarkier.

 

Mer informasjon om arrangementet finner du HER. 

3 november 2021: Waters of fate: a workshop on traditional Norse spiritual practice 
Norse Tradition's første online workshop på engelsk! Foredragsholder Henrik Lysøe holdt tre timer foredrag om rituelle områder, rituell timing, daglig praksis, praksis knyttet til årstider, rituelle verktøy, guddommer, paganistisk bønn, og offerseremonier.

 

For mer om arrangementet, se Facebook-arrangement HER. 

28. august 2021: Vandring med Vanene - samarbeid med historiker Sturla Ellingsvåg

Norse Traditions første heldagsarrangement ble holdt i samarbeid med historiker Sturla Ellingsvåg. Til fots i vakker natur beveget vi oss fra fortid til nåtid i historietunge Ringerike. Tidsreisen gikk fra jern- og bronsealderen og deres storslåtte industrier og handelsnettverk, gjennom vikingtiden og dens djerve ekspansjoner og oppdagelsesreiser, frem til nåtid, oss selv, dagens Norge og den norrøne arven vi alle bærer.

 

Mer om arrangementet finner du HER. 

Presse: https://sivilisasjonen.no/samfunn/55474/viktigheten-av-var-andelige-historie-med-sturla-ellingvag/

26. august 2021: Norrønt på Mesh - Poesiens Mjød

Soma, gudenes nektar, livets vann eller poesiens mjød: kjært barn har mange navn! Fra India i øst til Irland i vest, Hellas i sør og Norge i nord har alle indoeuropeiske folk fortellinger om en hellig drikke, en væske som forgyller våre ord og løfter sjelen.

 

Mer informasjon om arrangementet finner du HER. 

30. juli - 01. august 2021: Sommerblot 

Det andre blotet Norse Tradition arrangerte ble holdt på Hus Lodge i Hemsedal. Denne gangen viet vi helgen til å utforske allfader Odins mange aspekter. Årets blot ble dermed også viet til Odin.  

 

Mer om arrangementet finner du HER.

8. oktober 2020: Norrønt på Nobel - Bra nok som du er?

I den første utgaven av foredrag i serien "Norrønt på ..." tok foredraget for seg tema som seksualmoral, vold, kjønnsroller, sosiale klasser, homofili, ekteskap, styresett og hierarkier.

 

Mer informasjon om arrangementet finner du HER. 

21. - 23. august 2020: Sensommerblot 

Norse Tradition's første arrangement ble arrangert på vakre Hus Lodge i Hemsedal. Helgens blot var viet til den norrøne gudeskikkelser Frejr, fruktbarhetens gud.

 

Mer om arrangementet finner du HER.