top of page
sunset-5235908_1920.jpg

OM OSS

Norse Tradition er en ideell organisasjon som arbeider med formidling av norrøn tradisjon gjennom foredrag, ritualer og retreats. Prosjektet er startet av ildsjeler som ønsker å videreføre en vakker og rik åndelig tradisjon. Vi arbeider etter en rekonstruktiv metode basert på indoeuropeisk synkretisme. Dette innebærer at vi for å forstå den norrøne arven og tradisjonen bedre, ser den i lys av sine røtter i den proto-indoeuropeiske kulturen.

Med lang fartstid innen forskjellige esoteriske bevegelser og organisasjoner har de faglig ansvarlige i Norse Tradition et bredt spekter av kunnskap relevant for arbeid med rekonstruksjon av den norrøne tradisjonen. Vårt løfte er at alt som undervises i av både teoretisk og praktisk innhold kan henvises til i anerkjent akademia eller historiske nedtegnelser fra enten norrøne, vediske, anglo-saksiske, greko-romerske eller andre indoeuropeiske kilder.

 

Vi har ikke til intensjon å finne opp en moderne åndelig praksis krydret med norrøne ord og symboler; vi viderefører en levende tradisjon, og kan med full integritet og ærlighet peke til hvor våre ord, handlinger og ritualer stammer fra i historien. Enkelte aspekter har måttet tilpasses en moderne sammenheng, men disse tilpasningene er gjort i lys av sin historiske kontekst, og vi kan vise til en nøyaktig metode for hvordan de er gjennomført. Ved å tilrettelegge for ekte, nære og personlige opplevelser, mener vi å kunne bære kraften av hele den norrøne tradisjonen videre.

Alle som har lyst til å lære om norrøn tradisjon er hjertelig velkomne på våre arrangementer, uavhengig av kulturell bakgrunn, religion, identitet etc. Alt vi ber om av våre deltakere er at tradisjonen og seremoniene møtes med respekt. Norse Tradition er ikke et trossamfunn, tilhører ikke noen politisk ideologi, og er fullstendig dedikert til å formidle den norrøne åndelige tradisjonen uhildet av sekterisk splittelse og politiske motiver.

Les mer om våre team-medlemmer nedenfor: 

Ragnar Þórunnarson

Foredragsholder og fagansvarlig

Ragnar Þórunnarson har i flere år studert norrøn kultur, runer og historie, og kommer fra en islandsk familie som i stor grad har bevart lidenskap for norrøne tradisjoner gjennom generasjoner. Han har i tillegg studert en rekke tradisjoner innenfor vestlig esoterikk i en årrekke. Ragnar har et sjeldent bredt spekter av kunnskap, og har lenge arbeidet aktivt med spørsmål om hvordan å forstå den norrøne tradisjonen - med spesielt fokus på hvordan den gjør seg gjeldende i vår moderne tid.

Ragnar, one of our lecturers

Henrik Lysøe

Foredragsholder og fagansvarlig

Henrik Lysøe har i flere år vært aktiv i en rekke esoteriske bevegelser, og er innviet i flere ordener innenfor Vestlig Mysterietradisjon. Han er i tillegg innviet i Vajrayana-buddhisme i Gelugpa-tradisjonen til Dalai Lama, og studerer direkte under førstekandidat til Panchen Lama, Panchen Otrul Rinpoche. Henrik leser norrønt, og har oversatt en rekke norrøne kildetekster til både norsk og engelsk. I tillegg er Henrik aktivt involvert i rekonstruksjonen av den hedenske tradisjonen i Europa. Henrik underviser i yoga og en rekke meditasjonsteknikker.

Henrik, one of our lecturers

Runar Johnston

Styreleder og logistikkansvarlig

Runar er utdannet i Prosjektledelse fra Dublin Business School. Han har lang erfaring innen logistikk, økonomi, administrasjon og som prosjektkoordinator fra flere tidligere verv. I dag har Runar hovedansvar for økonomi og logistikk ved Norse Tradition sine arrangementer. Runar er styreformann i Norse Tradition.

Runar, our board leader and in charge of finances
Skjermbilde 2022-03-31 kl. 10.51.56.png

Ida Lagos Andersen

Markeds- og bookingansvarlig

Ida Andersen er utdannet master i markedsføring fra Handelshøyskolen BI. Hun har lang erfaring innen markedsanalyse, merkevare-bygging og strategi, og jobber til daglig med forbrukerspørsmål. I tillegg har hun bred erfaring med organisering av arrangementer og har et hovedansvar for kommunikasjon, informasjon og oppfølging av deltagere til våre arrangementer. Ida er gift med Ragnar.

Anna, she is responsible for our website and Norse Tradition's artistic expression.

Anna Tungodden

HMS og kunstnerisk uttrykk

Anna går 6. året på profesjonsstudiet i psykologi ved Universitetet i Bergen, og har lang erfaring med organisasjonsarbeid fra ulike ideelle organisasjoner. I tillegg har hun en dyp personlig interesse for sang og musikk, og jobber med å utvikle Norse Tradition sitt visuelle og kunstneriske uttrykk. Anna fungerer også som HMS-ansvarlig ved våre arrangement. Anna er samboeren til Runar.

bottom of page