top of page

tor. 28. juli

|

Huso Lodge

Sommerblot 2022

Norse Tradition har nok en gang gleden av å kunne invitere alle som er interessert i historie, mytologi og norrøn tradisjon til årets høydepunkt for norrøn kulturarv: Sommerblot!

Dette arrangementet er dessverre utsolgt
Se andre arrangementer
Sommerblot 2022
Sommerblot 2022

Tid og sted

28. juli 2022, 16:00 CEST – 31. juli 2022, 14:00 CEST

Huso Lodge, Gamle Eikrestølvegen 1, 3560 Hemsedal, Norway

Gjester

Om arrangementet

Kjære Sommerblot-venner,

Billettsalget til årets Sommerblot har gått unna, og vi har nå fylt hver krik og krok med herlige mennesker!

Vi vet det er mange flere som har ytret ønske om å delta på Sommerblot, men ikke rakk å kjøpe billett i tide eller ikke har kunnet pga usikkerhet knyttet til jobb eller annet. Dersom du er interessert og ikke har fått billett, gi oss gjerne beskjed slik at vi ha oversikt og undersøke mulighet for å utvide med mer plass.

Ikke nøl med å ta kontakt om dere har spørsmål!

Om arrangementet

Norse Tradition har nok en gang gleden av å kunne invitere alle som er interessert i historie, mytologi og norrøn tradisjon til årets høydepunkt for norrøn kulturarv: Sommerblot!

Helgen vil vies til en av de mest sammensatte og særegne skikkelsene i den norrøne gudeverdenen. Denne skikkelsen er både krigersk og kjærlig, mektig og moderlig, forførende og fryktinngytende. Tema som magi, død, seksualitet og ekteskap er ofte knyttet til denne mystiske skikkelsen. Hun deler de falne krigerne med selveste Odin, og rir en vogn trukket av katter. Skikkelsen vi snakker om er selvsagt ingen ringere enn Frøya!

I løpet av helgen skal vi utforske sentrale temaer knyttet til gudinnen Frøya. Frøya var på mange måter den ideelle norrøne kvinnen: både myk og mektig, kjærlig og klok. Hva vet vi egentlig om denne gudinnen, både i den mytologiske og den verdslige verden? Hvilken rolle spilte gudinnen Frøya for kvinner i norden, og for det norrøne samfunnet? Kan denne gudinnens sentrale religiøse rolle ha hatt noe å si for kvinners posisjon i det norrøne samfunnet? Et dyptgående foredrag vil ta for seg kvinners roller i det norrøne samfunnet, både i familien, militæret og religionen. Vi skal også se nærmere på våre formødre i alle deres mangfoldige roller som døtre, mødre, trollkvinner og dronninger.

I forlengelse av Frøyas mystiske natur, vil vi også kort se nærmere på to mystiske skikkelser fra den norrøne verdenen: volven og valkyrien. Gjennom å lytte til det norrøne kvadet “Darradarljod”, også kjent som valkyrienes kampsang, vil vi bli bedre kjent med hva historiske nedtegnelser forteller om kvinnerollen i norrøn tid.

Helgens høydepunkt, blotsritualet, vil dedikeres til gudinnen Frøya, og alt hun representerer. Blotet er et høytidelig åndelige rituale hvor alle oppmuntres til å kle seg pent og ta med offergaver til gudinnen. Vi håper ritualet kan bidra til refleksjon over aspekter av Frøya som finnes i ditt eget liv.

I år har vi for første gang gleden av å invitere deltakere som ønsker en grunnleggende innføring i norrøn religion og det norrøne samfunnet til innledningsforedrag fredag formiddag! Foredraget er spesielt egnet for deg som ønsker en solid innføring i hva vi faktisk snakker om når vi snakker om vikingtiden og den norrøne kulturen, slik at du bedre kan dykke ned i helgens påfølgende diskusjoner. I foredraget vil vi ta for oss følgende tema:

 • Hva var vikingtiden?
 • Det nordiske samfunnet på 700-tallet.
 • Nordens forhold til resten av verden.
 • Den norrøne religionen.
 • Dagliglivet i vikingtiden.
 • Vikingene i krig.
 • Koloniseringen av Island, England, Irland, Skottland, Normandie, Grønland og Canada.
 • Folkevandringstiden.

De av dere som ønsker å delta på innføringsforedraget bes å sjekke inn på Huso enten torsdag kveld (kjøpe 4-dagers billett), eller ankomme før klokken 13:00 på fredag.

Vi håper å treffe nettopp DEG på sommerblot, og gleder oss til å møte både nye og gamle  som bidrar til at helgen blir et samlingspunkt for berikende og meningsfulle samtaler.

OMRÅDE OG INNKVARTERING

Arrangementet finner sted på vakre Huso Lodge, en rekonstruert vikinggård midt i den norske fjellheimen, omgitt av innsjøer og vakker natur. Deltakerne vil innlosjeres i storhytter med to- eller tremannsrom, og fritt kunne benytte seg av badstuer, badestamper, turstier og andre fasiliteter i området. Det er anledning til å ta med seg medbrakt drikke dersom du ønsker å nyte en pils til middag eller et glass vin i stampen etter en innholdsrik dag!

PROGRAM

TORSDAG: 16:00-18:00: Sjekk inn for de som har 4-dagers billett 18:00-19:30: Middag 19:30-20:30: "Tradisjon i en moderne tid " 20:30-21:00: Kvad: “Darradarljod” - valkyrienes kampsang.

FREDAG: 11:00-13:00: Brunch 13:00-15:00: “Norrønt for nybegynnere” - et innføringsforedrag om nordisk historie, samfunn og religion. 16:00-18:00: Sjekk inn for de som har 3-dagers billett 18:00-19:30: Velkomstmiddag 19:30-20:30: “Volver og valkyrier” 20:30-21:00: Kvad: “Trymskvida”

LØRDAG: 08:00-10:00: Frokost 10:00-13:00: “Mødre, oppdagelsesreisende, trollkvinner og dronninger” - et foredrag om kvinner i norden. 13:30-14:30: Lunsj 14:30-16:00: “Frøya - nordens mektige modergudinne” 16:00-18:00: Forberedelse til blot 18:00-19:00: Blot 19:00-21:00: Sumbl og festmiddag

SØNDAG: 09:30-11:00: Frokost 11:00-12:30: Foredrag: “Kjærlighet, sorg og vennskap i norrøn tid” 12:30-13:00: Avslutning og oppsummering av helgen i fellesskap 13:00-14:00: Lunsj 14:00: Avreise

BLOT

På lørdagen skal vi som nevnt utføre et blot, en tradisjonell norrøn offerfest, denne gangen til Frøya. I et blot er tar vi alle med oss en offergave. Når man avgir en blotsgave kan man også be gudinnen om noe. Alle deltakere oppmuntres derfor til å ta med seg en offergave, samt et ønske til gudinnen. Et blotsoffer kan være hva som helst, så lenge det er noe du selv ville satt pris på få. Hvis du er en god sanger eller spiller et instrument, ofre gjerne en sang. Er du en god forfatter og liker å skrive, ofre gjerne et dikt eller en tekst. I vikingtiden gikk man i sine fineste klær til blot. Blotet er et høytidelig ritual, og det anbefales å kle seg for anledningen.

Alle som har lyst til å lære om den norrøne arven er hjertelig velkomne på våre arrangementer, uavhengig av kulturell bakgrunn, religion, identitet etc. Alt vi ber om av våre deltakere er at tradisjonen og seremoniene møtes med respekt. Blant våre deltakere finner du alt fra individer som følger den gamle norrøne religionen til kristne, buddhister og ateister. Vi ønsker å skape et hellig, tidløst rom for alle deltakere på sommerblot. Hvordan du velger å gå inn i det rommet er helt og holdent din sak.

PRISER OG BETALING

Priser inkluderer tilgang til alle foredrag og workshops, overnatting, alle måltid, fri tilgang på kaffe, te, kjeks og frukt, mjød til sumbl-rituale, samt tilgang til alle fasiliteter på Huso Lodge som badestamp, badstu, og kano-leie.

Billett fra torsdag til søndag: 3800,-

Billett fra fredag til søndag: 3300,-

Parbillett fra torsdag-søndag: 7000,- (3500,- per person. OBS: hver enkelt person i paret må kjøpe sin egen billett og oppgi hvem de kjøper parbilletten sammen med når de kjøper billetten gjennom vår nettside)

Parbillett fra fredag-søndag: 6000,- (3000,- per person. OBS: hver enkelt person i paret må kjøpe sin egen billett og oppgi hvem de kjøper parbilletten sammen med når de kjøper billetten gjennom vår nettside)

VALGFRIE TILLEGG

Pick-up: Henting og levering ved Gol stasjon: 175,- (vi vil kontakte deg angående tidspunkt for pick-up dersom du ønsker transport til og fra arrangementet)

Leie av sengetøy og håndkle: 150,-

Betaling for valgfrie tillegg innkreves når du ankommer arrangementet. Vi har mulighet til betaling via Vipps, bankoverføring, eller kontant.

PAKKELISTE

 • Sengetøy og håndkle (ellers 150,- for leie)
 • Badetøy
 • Drikke til eget bruk
 • Offergave til blot
 • Pent antrekk til blot og festmiddag
 • Varme klær til kveldene

OM NORSE TRADITION

Norse Tradition er en ideell organisasjon stiftet for å fremme indoeuropeisk tradisjon generelt, og norrøn tradisjon spesielt. Vårt arbeid favner vidt, og strekker seg fra uformelle foredrag til seremonielle helgesamlinger som dette arrangementet. For å lære mer om Norse Tradtion kan du besøke vår hjemmeside på www.norsetradition.no.

Timeplan


 • 10 minutter

  “Norrønt for nybegynnere” - et innføringsforedrag om nordisk historie, samfunn og religion.

  Høvdinghallen

 • 2 timer

  Sjekk inn for de som har 4-dagers billett

  Høvdinghallen
Ytterligere 20 tilgjengelige elementer

Dele dette arrangementet

bottom of page