top of page

tor. 27. okt.

|

Williamsburg Bab & Beer

Norrønt på Williamsburg: Loke og Jotnene

Denne kvelden skal vi sammen reise inn i Utgard, jotnenes stormfulle og faretruende verden, stifte nærmere bekjentskap med denne urgamle jotne-slekten, og diskutere jotnenes forhold til gudene gjennom en kjent norrøn gudeskikkelse, nemlig Loke Laufeyson.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Norrønt på Williamsburg: Loke og Jotnene
Norrønt på Williamsburg: Loke og Jotnene

Tid og sted

27. okt. 2022, 18:00 – 28. okt. 2022, 21:00

Williamsburg Bab & Beer, Williamsburg Bab & Beer, Karl Johans gate 35, 0162 Oslo, Norge

Gjester

Om arrangementet

Den norrøne gudeverdenen består av tre guddommelige stammer. To av disse, Æsene og Vanene, styrer den kjente og ordnede verden. Dette er slektene som har fostret Tor, Frøy, Njord og Frøya: gudene som rår over naturen og dens gaver, vær og vind, kunst og kultur. Æsene og vanene er høyt elsket av menneskene, og det er dem vi ofrer og ber til for helse, rikdom, seier og fred.

I utkanten av den ordnede verden styrt av æser og vaner hersker dog en tredje slekt: vill, kaotisk, utemmelig og mørk. Vi snakker selvfølgelig her om Jotnene, hvis navn betyr “de som fortærer”. Til tross for deres utfordrende natur, er de i slekt med gudene, og deres viktighet kan ikke feies under teppet. De var tilstede i verden før alt annet, og vil stå ansvarlige for dens ødeleggelse ved Ragnarok.

Norse Tradition har igjen gleden av å invitere alle historie-, magi- og mytologiinteresserte til et helaftens foredrag med noe godt i glasset. Denne gangen vil vi møtes på Williamsburg Bab & Beer i Oslo, hvor våre fagansvarlige, Ragnar og Henrik, skal lede oss inn i et møte med den stormfulle og mørke siden av den norrøne mytologien.

Denne kvelden skal vi sammen reise inn i Utgard, jotnenes stormfulle og faretruende verden, stifte nærmere bekjentskap med denne urgamle slekten, og diskutere jotnenes forhold til gudene gjennom en kjent norrøn gudeskikkelse, nemlig Loke Laufeyson.

Loke er en av de mest fortryllende skikkelsene i Edda-tekstene. Han er Odins blodsbror, og er gudenes redningsmann ved flere anledninger. Samtidig danner hans handlinger opptakten til Ragnarok, og han forårsaker den dypeste sorgen de ni verdener har sett. Dette foredraget vil ta for seg jotnenes symbolske betydning, deres natur og slektskap til gudene. Hva kjennetegner egentlig en jotne? Ble de tilbedt på norrøn tid, og hvordan forholdt egentlig mennesker seg til dem? Hvem er Loke, og har denne svært sammensatte og mystiske skikkelsen noe å lære oss om oss selv og verden rundt oss?

Det blir et bredt foredrag, med tematikk som favner alt fra landbruk til spesialpedagogikk, og vi gleder oss stort!

Som alltid inkluderer billetten inngang til arrangementet, samt en drikkebong for én person. 

Billetter

  • Billett

    Billetten dekker inngang til foredraget samt drikkebong som omsettes i én enhet øl, vin eller alkoholfritt, for én person.

    kr 300,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page