top of page

lør. 11. juni

|

Valaskjalv Viking Bar og Restaurant

Norrønt på Valaskjalv: Nordens skjulte verden

Serier som Vikings og Marvels Thor har satt norrøn mytologi tilbake på agendaen. Dog er det ikke alt ved disse fremstillingene som har så mye å gjøre med den historiske virkeligheten. Er du interessert i å lære mer om norrøn religion i tidsriktige omgivelser, ønsker vi deg hjertelig velkommen!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Norrønt på Valaskjalv: Nordens skjulte verden
Norrønt på Valaskjalv: Nordens skjulte verden

Tid og sted

11. juni 2022, 17:00 – 19:00

Valaskjalv Viking Bar og Restaurant, Torget 3, 5014 Bergen, Norge

Gjester

Om arrangementet

Serier som Vikings og Marvels Thor har satt norrøn mytologi tilbake på agendaen. Dog er det ikke alt ved disse fremstillingene som har så mye å gjøre med den historiske virkeligheten. Er du interessert i å lære mer om norrøn religion, ønskes du varmt velkommen til Valaskjalv!

Kvelden er satt av til et storslått foredrag om den skjulte verdenen i norden. Vi skal i løpet av kvelden møte de mektige og mystiske norrøne gudene, de vise, vakre vanene, og de ærverdige æsene. Vi skal også stifte kjennskap til gudenes gamle fiender, nemlig jotnene. Bli med å møt Allfader Odin, tordenguden Tor, Njård som rår over vær og vind, Frøy som skjenker fruktbarhet og fred, og skiguden Ull. Vi skal selvsagt også snakke om våre gamle, gavmilde gudinner: Frigg, som kjenner alles skjebne, fagre Frøya, Gjevjon, som gir av markens grøde og Skade, en ski og jaktgudinne som trolig har samisk opphav!

Mange mytiske vesener har migrert fra vikingtiden til vår tid gjennom folketroen, og kvelden hadde ikke vært komplett uten å diskutere disse. Huldre, troll, nøkk, nisser og alver er alle vesener som er flere tusen år gamle, og vi skal også se nærmere på disse denne kvelden, og deres reise gjennom tidene.

Vi lover faglig solid kunnskap, ting du ikke visste fra før, og god stemning!

Inngangspris: 300 kr

Inngangspris inkluderer foredrag om tema, samt en drikkebong som kan omsettes i øl, vin eller noe alkoholfritt i baren! Ta med deg alt du har av nysgjerrighet og godt humør, og vær med på å gjenopplive den rike, gamle norrøne kulturarven!

NB: etter foredrag er det naturligvis hyggelig om folk blir værende på Valaskjalv og diskuterer videre over et glass med noe godt i!

Billetter

  • Billett

    Hver billett gir tilgang til foredraget samt 1 drikkebong som kan byttes inn i øl, vin eller mineralvann i baren.

    kr 300,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page