top of page

lør. 13. nov.

|

Bergenhus

Norrønt på Valaskjalv: Bra nok som du er?

Hva var etikk i norrøn tid?

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Norrønt på Valaskjalv: Bra nok som du er?
Norrønt på Valaskjalv: Bra nok som du er?

Tid og sted

13. nov. 2021, 18:00 – 21:00

Bergenhus, Torget 3, 5014 Bergen, Norway

Gjester

Om arrangementet

Norrønt på Valaskjalv: Bra nok som du er?

Norse Tradition inviterer med stor glede til Norrønt på Valaskjalv - en hyggelig aften med foredrag og gode drinker på stemningsfulle Valaskjalv restaurant i Bergen sentrum.

Hva var etikk i vikingtiden? Var den norrøne kulturen like brutal og hensynsløs som den fremstilles, eller hadde den andre, mer sofistikerte aspekter? Utvikler kultur seg alltid i en positiv retning, eller har fortidens verdier noe for seg den dag i dag? Hadde kanskje individer og samfunnet i dagens Norge hatt godt av å implementere norrøne idealer, og etiske retningslinjer?

Våre faglig ansvarlige Henrik og Ragnar vil lede oss gjennom en underholdende og spennende reise i vår felles historie. Foredraget er formet som en leken samtale rundt temaer som blant annet seksualmoral, vold, kjønnsroller, sosiale klasser, homofili, ekteskap, styresett og hierarkier. Her blir det tankevekkende kunnskap, interessante diskusjoner, og lattermild stemning!

Inngangspris inkluderer i tillegg til foredraget, en drikkebong som kan omsettes i øl, vin eller mineralvann i baren! For de som ønsker er det også mulig å bestille en vikinginspirert matopplevelse før eller etter foredraget. Ta med deg alt du har av nysgjerrighet og godt humør, og vær med på å gjenopplive den rike, gamle norrøne kulturarven!

OBS: arrangementet har 18 års aldersgrense. 

Norrønt på Valaskjalv er en del av en foredragsserie fra Norse Tradition i samarbeid med ulike aktører i Norge, der vi ser dypere på ulike aspekter fra vikingtiden, norrøn religion, historie og kultur, og ikke minst diskutere hva vi kan lære av vår fortid, samt hvordan å nyttiggjøre denne i våre moderne liv. Nysgjerrig på å vite mer om Norse Tradition? Følg oss på Instagram, Facebook eller besøk vår nettside www.norsetradition.no

Billetter

  • Billett

    Hver billett inkluderer tilgang til vårt foredrag, samt 1 enhet med øl/vin/mineralvann fra baren.

    kr 250,00

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page