top of page

lør. 16. nov.

|

Festsalen, Ringnes Brygghus

Norrøne Festspill: Valkyrienes Ritt

Velkommen til valkyrienes verden, og la deg lede inn i en levende norrøn tradisjon! Norrøne Festspill er en festaften med stemning fra gamle tiders mjødhaller - med skuespill, skåling og sang!

Norrøne Festspill: Valkyrienes Ritt
Norrøne Festspill: Valkyrienes Ritt

Tid og sted

16. nov. 2024, 19:00 – 22:00

Festsalen, Ringnes Brygghus, Thorvald Meyers gate 2A, 0555 Oslo, Norge

Gjester

Om arrangementet

Velkommen til valkyrienes verden, og la deg lede inn i en levende norrøn tradisjon! Vi gjentar suksessen fra Norrøne Festspill: Nornenes Gilde og skaper på nytt en festaften med stemning fra gamle tiders mjødhaller - med skuespill, skåling og sang!

I Norrøne Festspill: Valkyrienes Ritt, vil de tre valkyriene Gøndul, Skøgul og Hild lede publikum gjennom en spennende dramatisering av sagaen om Hervor og Heidrek. Sagaen forteller historien om det magiske sverdet Tyrfing, som ligger i graven til vikingkongen Angantyr helt til hans modige krigerdatter Hervor vekker ham og krever å få sverdet. Men en forbannelse hviler over Tyrfing, noe Hervors sønner vil erfare når det går videre i arv...

Kvelden starter med et kort foredrag av Norse Tradition, som vil sette sagaen i en historisk kontekst og sette stemningen for kvelden. Deretter vil vi få skuespill i to akter med en liten pause, før kvelden går over i sang og festlig stemning.

Arrangementet vil foregå i Festsalen på Ringnes Brygghus på Grünerløkka. Det vil være anledning til å kjøpe seg drikke før, under og etter forestillingen. Det blir også mulighet for å kjøpe mat fra Ringnes Brygghus kjøkken. Festsalen har dessverre ingen heis for bevegelseshemmede, ta kontakt på contact@norsetradition.no dersom du trenger assistanse eller har andre spesielle behov.

1815: Dørene åpner

1900: Velkomst og foredrag v/Norse Tradition

1915: Hervor og Heidreks saga del 1

2000: Pause

2030: Hervor og Heidreks saga del 2

Forestillingen er over ca 2130. Publikum er hjertelig velkommen til å bli værende til Festsalen stenger ved midnatt.

Vi gleder oss stort til en festlig kveld med dere!

Norrøne festspill er et samarbeid mellom Norse Tradition, Anima Mundi teater og Ringnes Brygghus. Medvirkende skuespillere er Mathias Leander Olsen, Trine Anette Fostervold, Toramari Faremo, Ida Andersen, Henrik Lysøe og Anna Tungodden. 

Billetter

  • Ordinær billett

    kr 300,00
    +Tjenestegebyr på kr 7,50

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page