top of page

lør. 21. okt.

|

Ringnes Brygghus

Norrøne festspill: nornenes gilde

Dette blir en kveld helt utenom det vanlige, hvor du vil møte nornene, nordens skjebnegudinner, ansikt til ansikt. Disse vil ta deg med på en reise til to av de viktigste hendelsene i den norrøne mytologien: Trymskvadet og Lokasenna.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Norrøne festspill: nornenes gilde
Norrøne festspill: nornenes gilde

Tid og sted

21. okt. 2023, 18:00 CEST

Ringnes Brygghus, Thorvald Meyers gate 2A, 0555 Oslo, Norge

Gjester

Om arrangementet

21. oktober åpner vi en dør til vikingenes verden. Bokstavelig talt.

Da vi i våres satte opp dette arrangementet for første gang, var interessen så stor at billettene solgte ut fort og mange som hadde lyst til å bli med ikke fikk plass. Derfor er det med stor glede vi nå inviterer dere alle til denne ekstraforestillingen i høst!

Dette blir en kveld helt utenom det vanlige, hvor du vil møte nornene, Nordens skjebnegudinner, ansikt til ansikt. Disse vil ta deg med på en reise til to av de viktigste hendelsene i den norrøne mytologien: Trymskvadet og Lokasenna. Du vil tas med rett inn i gudenes gilde, og ikke bare høre om, men se med egne øyne, hvordan Tor mistet hammeren, og hvordan Ragnarok startet.

Norrøne festspill er en interaktiv dramatisering av de gamle gudediktene fra vikingtiden, oversatt til moderne norsk av Norse Tradition. Denne kvelden blir en blanding av historie, tradisjon og fest, og en mytisk reise inn i fortiden. På menyen står et kort foredrag, to norrøne skuespill fra vikingtiden, et møte med skjebnegudinnene og vakker sang fra middelalderen. Sammen med gudene skal vi både på bryllup til jotunheimen, og på gjestebud til Æge, dypt under havet. 

Skuespillene vil foregå i Festsalen på Ringnes Brygghus på Grünerløkka, og gjestene vil sitte til bords med gudene. På scenen vil nornene Urd, Skuld og Verdande, som sitter ved Yggdrasils røtter, lede oss gjennom kvelden, og synge de gamle sangene for oss. 

Det vil være anledning til å kjøpe seg drikke før, under og etter forestillingen. Det blir også mulighet for å bestille mat fra Ringnes bryggeriers kjøkken, som vil serveres etter forestillingen. Mer informasjon om matbestilling vil du motta i forkant av arrangementet.

Kveldens program starter kl 18 og den formelle delen vil vare om lag 2-2,5t. Etter dette følger en mer uformell del der de som ønsker kan bestille mat, og vi søker å gjenskape en god gammel mjødhall-stemning. NB: Alle klokkeslett, bortsett fra åpne- og stengetid, er omtrentlige.

1715: Dørene åpner

1800: Velkomst og foredrag v/Norse Tradition

1830: Trymskvida

1915: Pause

1945: Lokasenna

2030: Mat for de som ønsker

2100: Sumbl, sang og fest

0000: Lokalet stenger

Bestilling av mat kan gjøres fra Ringnes Brygghus ved ankomst eller i pausen, vi samkjører slik at vi får levert alt ca kl2030.

Etter maten vil vi innlede noen skålerunder inspirert av et gammelt norrønt sumbl. Her inviterer deg som publikummer til å utbringe skåler til personer/hendelser du vil minnes, til personer/bragder du vil hedre, løfter du vil gi, eller skrøner/vitser du vil fortelle. Vi vil også synge og ha hyggelig stemning frem til lokalet stenger ved midnatt.

Vi gleder oss stort til en festlig kveld med dere!

Norrøne festspill er et samarbeid mellom Norse Tradition, Anima Mundi teater og Ringnes Brygghus. Medvirkende skuespillere er Mathias Leander Olsen, Trine Anette Fostervold, Toramari Faremo, Aksel Molteberg, Henrik Lysøe og Anna Tungodden.

Dette arrangementet får økonomisk støtte fra Oslo kommune. 

Billetter

  • Billett

    Billetten gir tilgang til arrangmentet for én person. Billetten kan ikke refunderes.

    kr 300,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page