top of page

ons. 15. feb.

|

Granbar

Fra heks til husmor: Foredrag om kvinner i norrøn tid

Norse Tradition har gleden av å kunne invitere til en helaftens tidsreise på Granbar på Nesodden, hvor temaet er kvinner på norrøn tid. Vi skal se på våre formødres mange roller i vikingtiden, fra husmødre til dronninger, fra hustruer til hekser.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Fra heks til husmor: Foredrag om kvinner i norrøn tid
Fra heks til husmor: Foredrag om kvinner i norrøn tid

Tid og sted

15. feb. 2023, 18:00 – 21:00 CET

Granbar , Tangenveien 129, 1450 Nesoddtangen, Norge

Gjester

Om arrangementet

Norse Tradition har gleden av å kunne invitere til en helaftens tidsreise på Granbar på Nesodden, hvor temaet er kvinner på norrøn tid. Vi skal se på våre formødres mange roller under vikingtiden, fra husmødre til dronninger, fra hustruer til hekser.

Hvordan var kvinners liv på vikingtiden? Dro kvinner i kamp, eller er dette kun en myte? Hva slags rolle spilte vikingkvinner i familien, samfunnet og i den norrøne religionen? Dette er noen av spørsmålene dere vil få svar på i løpet av denne kvelden!

Norden har alltid vært kjent for sine sterke kvinner og utbredte likestilling. Dette kan spores helt tilbake til antikken, da romerske og greske historikere bemerket seg den rollen skandinaviske kvinner spilte i krigføring. Skandinavias kvinner rådet over store landområder og talte frilynt på tinget, på en tid da en kvinne med makt ble fnyst av andre steder i verden.

Kvinner i norrøn tid utøvet dog ikke sin makt kun i den fysiske virkeligheten, men var også fryktet og aktet for sin trolldom. Seidkvinnene, som kunne styre naturens gang og forutse fremtiden, var en sentral del av det norrøne samfunnet, som vi også skal se nærmere på denne kvelden.

Enkelte av kvinnene vi skal ta for oss ville imponert oss dypt med sine bragder om de levde i dag, og det er nærmest ikke til å tro hva de oppnådde på norrøn tid. Vi gleder oss til å stupe inn i denne materien og å hedre våre formødre sammen med dere <3

Foredraget finner sted på baren Granbar, på Nesodden utenfor Oslo. Billetten inkluderer én drikkebong (mineralvann, øl eller vin), samt tilgang på foredaget. 

NB: Reiseforsikring vil normal dekke billetten dersom du blir forhindret fra å delta.

Billetter

  • Billett

    Billetten gir tilgang til arrangementet samt én drikkebong for én person.

    kr 300,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page