top of page

Thu, Sep 08

|

Williamsburg Bab & Beer

Norrønt på Williamsburg: Runenes Mysterier

I dette foredraget inviterer Norse Tradition deg til å bli med på en reise, fra runenes historiske opphav, via etymologi, sagatekster, gudediktning, arkeologiske funn, kontroversielle moderne fortolkninger, og inn i vår egen tid.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Norrønt på Williamsburg: Runenes Mysterier
Norrønt på Williamsburg: Runenes Mysterier

Time & Location

Sep 08, 2022, 6:00 PM – Sep 09, 2022, 9:00 PM

Williamsburg Bab & Beer, Williamsburg Bab & Beer, Karl Johans gate 35, 0162 Oslo, Norge

Guests

About

Runene. Det er noe helt spesielt med å møte disse fortryllende symbolene hugget i stener som fortsatt står og bærer sitt budskap over 1000 år etter at de ble reist. Kanskje er det også derfor så mye er blitt skrevet om dem, med varierende grad av basis i virkeligheten.

I dette foredraget inviterer Norse Tradition deg til å bli med på en reise, fra runenes historiske opphav, via etymologi, sagatekster, gudediktning, arkeologiske funn, kontroversielle moderne fortolkninger, og inn i vår egen tid der den brede populærkulturen har omfavnet symbolene som i sin tid var forbeholdt ytterst få mennesker.

Vi skal snakke om historie og arkeologi, men også om magi og mysterier. Vi skal snakke om veldokumentert bruk av runene på tvers av tidsaldre, men også om udokumenterte påstander som har slått kraftig rot i nyere tid. Vi skal snakke om både advarsler mot runene, og oppfordringer til å benytte seg av dem, funnet i gamle norrøne kildetekster. Vi skal se på helt konkrete inskripsjoner hugget i sten, men også på forskjellige mer eller mindre svevende teorier og påstander. Det er mye å dekke på kun en kveld, så her ber vi dere spenne dere godt fast. Dette blir litt av en tur!

I det store og det hele håper vi å by på en kveld der alle kan lære noe nytt, hygge seg sammen med noe godt i glasset, og reise bakover til en tid lenge før post-its og twitter-meldinger, der skriftspråk hadde en høytidelig og mystisk posisjon i samfunnet. Hvem vet, kanskje du ender opp med å forholde deg litt annerledes til ditt eget skriftspråk etter å ha lært om hvordan dine forfedre gjorde det før deg?

Billetten inkluderer inngang til arrangementet, samt en drikkebong for én person.

Tickets

  • Billett

    Hver billett inkluderer inngang til foredraget samt en drikkebong som kan omsettes i én enhet øl, vin, eller mineralvann, for én person.

    NOK 300.00
    Sale ended

Total

NOK 0.00

Dele dette arrangementet

bottom of page