top of page

Thu, Aug 17

|

Granbar

Norrønt på Granbar: Til Valhall?

Hvor havner vi når vi dør? Dette spørsmålet har opptatt mennesker i tusenvis av år, og ulike åndelige tradisjoner har forskjellige svar på det. I dette foredraget skal vi besvare dette spørsmålet fra det norrønt-hedenske perspektivet.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Norrønt på Granbar: Til Valhall?
Norrønt på Granbar: Til Valhall?

Time & Location

Aug 17, 2023, 6:00 PM GMT+2 – Aug 18, 2023, 9:00 PM GMT+2

Granbar , Tangenveien 129, 1450 Nesoddtangen, Norge

Guests

About

Norse Tradition har gleden av å kunne invitere til en helaftens tidsreise på Granbar på Nesodden, hvor temaet er livet etter døden i norrøn tid.

Hvor havner vi når vi dør? Dette spørsmålet har opptatt mennesker i tusenvis av år, og ulike åndelige tradisjoner har forskjellige svar på det. I dette foredraget skal vi besvare dette spørsmålet fra det norrønt-hedenske perspektivet. Det bildet som ofte presenteres av vikingtidens syn på etterlivet er et svært forenklet bilde: krigere som døde i strid kom til Valhall, mens resten måtte tilbringe et kjedelig etterliv i Hel. Sannheten er langt mer kompleks og fascinerende.

I dette foredraget skal vil reise gjennom dødens porter, og inn i det neste livet. Vi skal besøke Valhall og Odins Einherjere, Frøyas gylne hall, Sessrumnir, og en rekke andre steder blant Yggdrasils grener. I tillegg skal vi undersøke reinkarnasjon i et norrønt perspektiv, og besøke undersjøiske haller hvor de som har druknet til sjøs sitter til bords. I løpet av dette foredrag tror vi at du vil få et helt nytt perspektiv på sjelen og livet etter døden i norrøn tro, og forhåpentligvis ha en litt klarere formening om hvor veien går videre når du selv kaster inn håndkleet.

Foredraget finner sted på baren Granbar, på Nesodden utenfor Oslo. Billetten inkluderer én drikkebong som kan omsettes til noe godt i baren, samt tilgang på foredaget.

NB: Reiseforsikring vil normalt dekke billetten dersom du blir forhindret fra å delta.

Tickets

  • Billett

    Billetten gjelder én person og inkluderer tilgang til arrangementet, samt 1 drikkebong som kan omsettes til noe godt i baren. Billetten kan ikke refunderes.

    NOK 300.00
    Sale ended

Total

NOK 0.00

Dele dette arrangementet

bottom of page