top of page

Sat, Oct 08

|

Stammen

Fra heks til husmor: Foredrag om kvinner i norrøn tid

Hvordan var livene kvinners liv på vikingtiden? Dro kvinner i kamp, eller er dette kun en myte? Hva slags rolle spilte vikingkvinner i familien, samfunnet og i den norrøne religionen? Dette er noen av spørsmålene dere vil få svar på i løpet av denne kvelden!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Fra heks til husmor: Foredrag om kvinner i norrøn tid
Fra heks til husmor: Foredrag om kvinner i norrøn tid

Time & Location

Oct 08, 2022, 6:00 PM

Stammen, Kongens gate 55, 7012 Trondheim, Norge

Guests

About

Norse Tradition har gleden av å kunne invitere til en helaftens tidsreise på Stammen Café og Bar i Trondheim, hvor temaet er kvinner på norrøn tid. Vi skal se på våre formødres mange roller under vikingtiden, fra husmødre til dronninger, fra hustruer til hekser.

Norden har alltid vært kjent for sine sterke kvinner og utbredte likestilling. Dette kan spores helt tilbake til antikken, da romerske og greske historikere bemerket seg den rollen skandinaviske kvinner spilte i krigføring. Skandinavias kvinner rådet over store landområder og talte frilynt på tinget, på en tid da en kvinne med makt ble fnyst av andre steder i verden.

Kvinner i norrøn tid utøvet dog ikke sin makt kun i den fysiske virkeligheten, men var også fryktet og aktet for sin trolldom. Seidkvinnene, som kunne styre naturens gang og forutse fremtiden, var en sentral del av det norrøne samfunnet, som vi også skal se nærmere på denne kvelden.

Enkelte av kvinnene vi skal ta for oss ville imponert oss dypt med sine bragder om de levde i dag, og det er nærmest ikke til å tro hva de oppnådde på norrøn tid. Vi gleder oss til å stupe inn i denne materien og å hedre våre formødre sammen med dere.

Inngangspris på 250kr inkluderer foredrag om tema, samt en drikkebong for én person!

Stammen Café og Bar byr på hjemmebrygget øl og deilig vegansk mat inspirert av kveldens tema. Ta med deg alt du har av nysgjerrighet og godt humør, og vær med på å gjenopplive den rike, gamle norrøne kulturarven!

NB: Vi blir værende på Stammen etter foredraget, bli gjerne med og diskuterer videre over et glass med noe godt i! 

Tickets

  • Billett

    Billetten gir tilgang til arrangementet samt én enhet med øl, vin, eller alkoholfritt for én person.

    NOK 250.00
    Sale ended

Total

NOK 0.00

Dele dette arrangementet

bottom of page